Ian werkt bij Stedin

Als jongere deed Ian Mbo en Hbo opleidingen ICT en informatica. Maar in de praktijk vond hij dat helemaal geen leuk werk. Hij heeft een stoornis waardoor hij niet makkelijk contact maakt met mensen. Hij kon geen werk vinden en kwam ‘in de uitkering’ terecht.

Nu werkt Ian al een paar jaar bij Stedin. Hij vertelt zijn verhaal: “Toen ik net een uitkering kreeg, deed ik helemaal niets. Ik had natuurlijk niet veel geld om iets te doen. Ik zat alleen thuis op de bank. Dat wilde ik niet meer.”

Van de bank af

“Accountmanager Joël Mohangoo hielp mij werk te vinden. Zo heb ik heel kort bij 2 werkgevers in het groenonderhoud gewerkt. En daarna bij een klusbedrijf. Daar moest ik schilderen… Nou als ik ergens een hekel aan heb. Daarna heb ik nog een jaar bij een bakkerij van granola (een soort muesli) gewerkt. Al waren deze banen niet echt iets voor mij. Toch was het goed om verschillende dingen te proberen. Ik deed in ieder geval iets voor mezelf en waar anderen iets aan hebben. Dat voelde beter dan niets doen.”

Opleiding bij Stedin

“Via Joël en ABC uitzendbureau kwam ik later bij Stedin terecht. Dit bedrijf verzorgt de kabels en leidingen voor gas en elektriciteit. Ze leggen het aan en ze onderhouden het netwerk. Ik had echt nul ervaring met dit werk, maar wel wat technisch inzicht. Ik ben gestart bij de Stedin academie. Daar leerde ik het werk van assistent monteur. Je helpt dan een ervaren monteur bij aansluiten en vervangen van kabels en leidingen”

Ian aan het werk voor Stedin
Ian aan het werk voor Stedin Foto:Jan Kok

Vaste baan

“Het werk is vaak buiten. Leidingen opgraven en oude leidingen verwijderen. In het begin was dat zwaar. Maar je komt erin en dan ga je je steeds beter voelen. Toch kreeg ik op den duur last van mijn knieën. Ik ben nu aan het werk als inspecteur van elektriciteitskasten. Daar maak ik foto’s van. Dit kan door een hele regio zijn. Daarom mag ik nu ook mijn rijbewijs halen. En ik krijg na een paar jaarcontracten een vast contract.”

Veel mensen nodig

“Stedin heeft veel mensen nodig. De eisen aan je vooropleiding zijn niet hoog. Wel moet je lichamelijk in orde zijn, want het werk kan fysiek zwaar zijn. En je moet kunnen aanpakken. Als je inzet toont krijg je alle kansen in de richting die je zelf wil.” 

Probeer alles

“Mijn tip voor anderen? Probeer alles. Pak alle kansen aan. Je komt er al snel achter of het bij je past. Daar kom je alleen achter door het te doen.”

Zoekt u ook nieuwe medewerkers?

Goed personeel is onmisbaar. Maar waar vindt u geschikte medewerkers in deze arbeidsmarkt? 
WerkgeversServicepunt (WSP) IJsselgemeenten helpt met werven en selecteren van personeel. We richten ons op werkgevers en mensen die werk zoeken uit Capelle, Krimpen en Zuidplas. Vinden we hier niet de mensen die u nodig heeft? Dan kunnen we verder zoeken bij onze partners in heel Rijnmond. Ook als uw bedrijf of organisatie aan de slag wil met Social Return of Garantiebanen kunnen we helpen en adviseren. 
Het WSP helpt mensen met een uitkering aan het werk. We kennen veel gemotiveerde mensen met verschillende leeftijden, opleiding en ervaring. Zo vinden we de juiste mensen. Zij willen graag aan de slag en kunnen direct aan het werk. Waar nodig kunnen we (mee) investeren in opleiding, begeleiding op de werkvloer en loonkosten. Onze inzet stopt daarom niet als we een kandidaat hebben gevonden.

Aan de slag

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met WSP IJsselgemeenten:
Telefoon: 010 - 284 84 00
E-mail: wsp@ijsselgemeenten.nl
www.wsprijnmondijsselgemeenten.nl