IJsselgemeenten verstuurt 4 keer per jaar de Nieuwsbrief voor Werkgevers.

Aanmelden voor de Nieuwsbrief IJsselgemeenten 

 • Yatzury is assistent accountant

  Sinds 3 maanden werkt Yatzury Virginia bij Daamen & van Sluis accountants belastingadviseurs. Dit is een accountantsorganisatie met ongeveer 50 medewerkers in Capelle aan den IJssel. Ze doet daar de administratie voor een aantal klanten van dit kantoor.

  Yatzury en Gert op kantoor
 • UWV op het Werkplein

  Sinds kort is het UWV 2x per week op het Werkplein. Met deze samenwerking willen we de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden in Capelle, Krimpen en Zuidplas verbreden en beter bereikbaar maken.

 • Statushouders gaan ondernemen in NL

  Op 29 februari haalden 9 statushouders een certificaat voor ondernemen in Nederland. Daarvoor volgden ze sinds oktober lessen bij de Ondernemersschool. Ze willen in Nederland starten als ondernemer. Vaak waren ze dat ook in hun vaderland. Hier gaan ze opnieuw beginnen.

  Groep statushouders met hun certificaat en medewerkers van IJsselgemeenten
 • Werkcentrum Rijnmond brengt hele arbeidsregio samen

  Een baan, een opleiding of personeel vinden, stopt niet bij de gemeentegrenzen. Werkcentrum Rijnmond is de plek waar alle loketten van de dienstverlening voor de arbeidsmarkt samenkomen. Uitdagingen zoals de grote personeelstekorten en de vele werkzoekenden vragen om een gezamenlijke aanpak. Twintig partners uit regio Rijnmond zetten de schouders onder het nieuwe Werkcentrum Rijnmond.

  Werkgever bij het water
 • Statushouders geslaagd voor opleiding

  Zes statushouders zijn geslaagd voor een schoonmaak opleiding. Vier van hen kregen deze week van Capelse wethouder Harriët Westerdijk hun certificaat. Hiermee kunnen ze aan het werk in de schoonmaakbranche. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van Capelle.

  Wethouder Harriët Westerdijk tussen de gesllaagden en medewerkers van het Werkplein IJsselgemeenten, Asito en Zadkine.
 • Regels loonkostensubsidie aangepast

  Sinds 1 juli geldt een aantal nieuwe regels voor loonkostensubsidie. Het is nu mogelijk loonkostensubsidie aan te vragen tijdens een dienstverband. Dat kon eerst alleen vooraf. Verhuist een werknemer naar een andere gemeente? Dan neemt de nieuwe gemeente de verantwoordelijkheid voor de loonkostensubsidie over.

 • Arbeidsmarktregio Rijnmond ontvangt ESF REACT-EU subsidie voor re-integratie en arbeidstoeleiding

  De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft ruim 23 miljoen euro aan ESF-subsidie uit het Coronacrisisfonds REACT-EU beschikbaar gesteld vanuit het Europees Sociaal Fonds toegezegd aan arbeidsmarktregio Rijnmond voor de periode 2020 t/m 2022.

  Logo Europese Unie
 • Banenmarkt Isala Theater druk bezocht

  De Banenmarkt op donderdag 8 juni in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel werd druk bezocht. Deze was georganiseerd door Werkgeverservicepunt IJsselgemeenten (WSP IJsselgemeenten) in samenwerking met het UWV en gemeenten uit de regio Rijnmond. Het thema was “Dichterbij dan je denkt”

  Banenmarkt in het Isala Theater
 • Teske werkt bij Osage

  Wanneer je al een lange tijd een uitkering krijgt, kan een baan vinden moeilijker worden. En dat terwijl een uitkering niets zegt over je kennis en wat je kunt.

  Werkplek bij communicatiebureau Osage