Sinds 3 maanden werkt Yatzury Virginia bij Daamen & van Sluis accountants belastingadviseurs. Dit is een accountantsorganisatie met ongeveer 50 medewerkers in Capelle aan den IJssel. Ze doet daar de administratie voor een aantal klanten van dit kantoor. 

Ze vertelt samen met Gert Abma, 1 van de partners, hoe ze daar terecht kwam en hoe het gaat. 

Yatzury en Gert op kantoor
Yatzury en Gert op kantoor (foto: Frank de Roo)

Yatzury vertelt: “Ik had eerder een administratieve baan. Daar werd helaas mijn contract niet verlengd. Ik kreeg eerst een tijdje WW van het UWV. Toen dat stopte kwam ik in de bijstand. Casemanager Sophie van de Merwe ging me begeleiden. Zij bracht me in contact met Joël Mohangoo. Hij is accountmanager WSPR bij IJsselgemeenten.”
Gert vult aan: “Ik heb Joël ontmoet tijdens Businessborrel “Mosselen aan de Maas”. Hij kwam naar me toe en vroeg of ik op zoek was naar personeel. Ja, heb ik geantwoord. Ons bedrijf groeit, en we kunnen altijd goede mensen gebruiken. Niet veel later was een gesprek met Yatzury geregeld.”

Ze pakt haar kans

“Tijdens het gesprek kreeg ik een goede indruk van Yatzury”, vertelt Gert. “Ik besloot haar aan te nemen. Nu werkt ze hier al 3 maanden en ik zie dat ze haar kans pakt. Ze doet het goed en laat zien dat ze dit graag wil.” “Dit werk ligt me goed”, zegt Yatzury. “Ik werk nu 32 uur en ik ga 1 dag per week naar school. Dit schooljaar maak ik de 2-jarige hbo-opleiding accountancy af. En volgend jaar ga ik daarmee verder voor een volledig Hbo-diploma. Dat duurt dan nog 2 jaar.” Gert: “Ja, wij vinden het belangrijk dat onze mensen blijven leren. Daarom betalen wij de studie.”

Werk en privé combineren

“Ik heb 2 kinderen van 1 en 4 jaar oud. Dat is soms best pittig, maar het gaat goed met de hulp van mijn moeder en partner. Ook het bedrijf helpt mee. Het is fijn dat ik ook regelmatig thuis kan werken.“

Niet opgeven en je best doen

Yatzury: “Een tip voor andere werkzoekenden? Je moet de moed niet opgeven. Met werk en studie. Je weet nooit wanneer je de werkgever vindt die bij jou past en jou een kans geeft.” Gert: “Krijg je een kans? Ga er dan ook voor. Doe je best. Zorg dat opvalt dat je het graag wil. Zulke mensen kunnen altijd aan het werk”

Tip voor andere werkgevers?

Gert: “In deze tijd is het niet makkelijk om goed personeel te vinden. Ik wist niet dat het Werkplein IJsselgemeenten kon helpen bij het vinden van personeel. Ik denk dat ook andere werkgevers dat een kans kunnen geven. Kijk of het Werkplein kandidaten voor een functie heeft. Nodig hen uit voor een gesprek. Dan kun je altijd kijken of het iemand is waar je verder mee wilt. Geef iemand een kans zich te bewijzen.” 

Zoekt u ook nieuwe medewerkers?

Goed personeel is onmisbaar. Maar waar vindt u geschikte medewerkers in deze arbeidsmarkt? 
WerkgeversServicepunt (WSP) IJsselgemeenten helpt met werven en selecteren van personeel. We richten ons op werkgevers en mensen die werk zoeken uit Capelle, Krimpen en Zuidplas. Vinden we hier niet de mensen die u nodig heeft? Dan kunnen we verder zoeken bij onze partners in heel Rijnmond. Ook als uw bedrijf of organisatie aan de slag wil met Social Return of Garantiebanen kunnen we helpen en adviseren. 
Het WSP helpt mensen met een uitkering aan het werk. We kennen veel gemotiveerde mensen met verschillende leeftijden, opleiding en ervaring. Zo vinden we de juiste mensen. Zij willen graag aan de slag en kunnen direct aan het werk. Waar nodig kunnen we (mee) investeren in opleiding, begeleiding op de werkvloer en loonkosten. Onze inzet stopt daarom niet als we een kandidaat hebben gevonden.

Aan de slag

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem contact op met WSP IJsselgemeenten:
Telefoon: 010 - 284 84 00
E-mail: wsp@ijsselgemeenten.nl
www.wsprijnmondijsselgemeenten.nl